Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokrenuli postupak

Povjerenstvo za sukob interesa istražuje Zlatar Violić i Jakovčića

ministrica andrea zlatar violić
Patrik Macek/Pixsell
24.04.2013.
u 17:16

Ministrica Zlatar Violić prijavljena je jer je imenovala Kulturno vijeće za knjigu i nakladništvo koje je naknadno nakladniku dvotjednika za kulturu Zarez Druga strana d.o.o., koje je u njezinom suvlasništvu, dodijelilo 600 tisuća kuna

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa dužnosnika pokrenulo je postupak utvrđivanja sukoba interesa ministrice kulture Andreje Zlatar Violić te istarskog župana Ivana Jakovčića. Ministrica Zlatar Violić prijavljena je jer je imenovala Kulturno vijeće za knjigu i nakladništvo koje je naknadno nakladniku dvotjednika za kulturu Zarez Druga strana d.o.o., koje je u njezinom suvlasništvu, dodijelilo 600 tisuća kuna. Povjerenstvo želi utvrditi je li ministrica odabirom ljudi u spomenuto vijeće mogla pogodovati njihovoj odluci da se njezinoj tvrtki dodijeli taj novac.

Postupak protiv Jakovčića pokrenut je jer nije dopunio svoju imovinsku karticu, što je Povjerenstvo prethodno tražilo od njega, s obzirom da u njoj nije naveo kupnju poljoprivrednog zemljišta u Završju, u općini Grožnjan.

Povjerenstvo je raspravilo i zahtjev buduće europarlamentarke i bivše saborske zastupnice Dubravke Šuice. Ona je, naime, još krajem 2011. tražila mišljenje Povjerenstva smije li biti članica Nadzornog odbora Zračne luke Dubrovnik, u kojoj je njezin brat Frano Luetić zamjenik direktora.

Povjerenstvo je ustvrdilo da bi to bio sukob interesa, jer Nadzorni odbor kontrolira rad Uprave dubrovačke zračne luke, u kojoj je njezin brat. Povjerenstvo je ovaj zahtjev iskoristilo kako bi upozorilo da bi među dužnosnike u smislu Zakona o sprječavanju sukoba interesa trebalo unijeti i europarlamentarce.

>>Povjerenstvo za sukob interesa kaznilo 5 međimurskih dužnosnika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije